W listopadzie odbyła się w klasie I c ciekawa lekcja techniki. Uczniowie zangażowali się w przygotowanie zdrowych sałatek lub surówek. Wykazali się dużą kreatywnością. Rozwinęli nie tylko swoje umiejętości kulinarne, ale także umiejętość estetycznego przygotowania posiłów oraz ich kulturalnego
spożywania. Wzbogacili swoją wiedzę na temat wpływu warzyw i owoców na zdrowie i odporność człowieka.
Mamy nadzieję, że lekcja ta wpłynie na świadomość konieczności zdrowego odżywiania i zachęci do dbania o zdrowie wszystkich uczniów naszej szkoły.
Więcej zdjęć na fb:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0vtxdJjSNrgu1tq6vCLY25qoKKzHC7ipVAnK4sJzDpWPYoKoYVmxjkE3ZSMVhnLwil&id=100063546280038
Tekst i zdjęcia: I.K.